Menu

Pet načina za uspješnije iznajmljivanje kuće za odmor

Kuće za odmor doživljavaju svoj pravi procvat posljednjih godina u Hrvatskoj. Sve ih je više na tržištu, ponuda je sve kvalitetnija i sve su poželjniji oblik smještaja koji gosti biraju. Ako uzmemo u obzir i činjenicu da su upravo kuće za odmor najviše odoljele problematici pandemije shvaćamo koliko se poslovnog potencijala krije u njima. Svakako, za uspješno iznajmljivanje kuće za odmor potrebno je poznavati i pojedine “tajne” ovog posla. Neke od njih donosimo u nastavku.

Kuće za odmor su in!

Upravo zbog svega navedenog sve veći broj ljudi ulaže u razvoj turističkih priča koje se temelje na smještaju u kućama za odmor.

Bavljenje turizmom svima izgleda idilično i jednostavno što često može biti zamka. Nemojte krivo shvatiti, bavljenje turizmom je divno no ono iziskuje sustavno ulaganje, veliku posvećenost, konstantnu dostupnost  i izuzetnu gostoljubivost. I još puno toga, ali poanta je shvaćena…

Vrlo često se pokreće pitanje o tajnom receptu za povećanje prodaje. Naravno da ne postoji tajna već samo kontinuirani rad na strategiji prodaje.

Pet načina za uspješnije iznajmljivanje kuće za odmor

Trebaš imati objekt s pričom

Prvo i najvažnije je nudite li objekt s pričom. Svi objekti koji nude posebno iskustvo boravka puno se lakše prodaju od konkurenata koji poslovanje nisu koncipirali na takav način. Kuću uredite u skladu s destinacijom u kojoj se ona nalazi, dodajte joj neke detalje koji će kod gosta izazvati vau efekt. Pokažite svima kako je vaša ponuda divna i dovedite potencijalne goste do trenutka u kojem se oni sami zamišljaju na vašoj terasi s predivnim pogledom. Kad se gost zamisli u vašem objektu, već je na pola puta do rezervacije.

Posveti se recenzijama

Pridonosite li pažnje vašim recenzijama? Znate li da velika većina gostiju odluku o rezervaciji smještaja donosi upravo na temelju vaših recenzija? Recenzije su izuzetno moćan alat i potrudite se iskoristiti ih u svoju korist. Put je sljedeći; osvojite goste, gosti vam ostave odličnu recenziju, vi im obavezno odgovorite i pozovete ih na ponovni dolazak i dodatno otkrivanje vaše destinacije. Sva javna komunikacija s vašim gostima je vaše ogledalo i dovodi vam ili ne dovodi nove goste.

Različiti OTA kanali su must have

Prodaja kroz više različitih OTA kanala se podrazumijeva i to je jedan od sigurnih alata za povećanje prodaje. Usprkos tome na tržištu se i dalje nalaze objekti koji se prodaju isključivo kroz jedan prodajni kanal i naravno da ne ostvaruju sav svoj potencijal. Dakle, kad imaš odličnu uslugu želiš da za nju svi znaju i tada to reci svima i posvuda! Upravo prodaja kroz različite prodajne kanale dovodi do mogućnosti za boljim prodajnim rezultatima.

Grupe. Grupe. Grupe.

Oglašavanje u specijaliziranim grupama za najam često vam niti ne padne na pamet ili to smatrate lošim. Krivo! Takve grupe imaju velik broj članova koji su vaši potencijalni gosti, a vi ih trebate.

Influenseri pomažu – pronađi najboljeg za svoj business

Suradnja s influencerima je odlična uz jednu ključnu stvar, a to je da ne odaberete krivog influencera! Ovo zvuči baš jednostavno, no nije baš tako. Ulaganje u influencer marketing je odlično ako pronađete osobu koja kao svoje followere ima vaše potencijalne kupce. Kuća za odmor kojoj je cilj prodati svoju uslugu mladoj obitelji s djecom neće surađivati s influencerom koji najveći udio u broju pratitelja ima apsolutnu drugu publiku. Pronađite influencera preko kojeg ćete doći do gostiju koji su vaša niša i dajte im priliku da vas predstave tržištu kroz svoje oči. Iskreno i autentično jer upravo takav način najbolje prolazi na tržištu.

Uspješna prodaja se sistematično gradi i razvija pa nemojte brzati i lako odustajati. Važno je da imate kvalitetnu uslugu iza koje stojite i da ste spremni sve svoje goste oduševiti.

Ako ti se svidio ovaj tekst podijeli ga.

About Author

Ponder Concept CEO & specijalist u području turizma. Zastupam cjelogodišnje, održivo i profitabilno poslovanje te pomažem brojnim malim karikama u turizmu koje žele poslovati uspješno.